Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівський КОД: угода "восьми" проти угоди "трьох"?

Нещодавно 8 партій львівського КОДу - ЛОО «Наша Україна», ЛКО НРУ, ЛКО «Українська партія», ЛОО «Україна Соборна», ЛКО УРП, ЛОО УРП «Собор», ЛОО ПРП та ЛОО «Партія захисників Вітчизни» підписали заяву про спільні дії. Ще раніше інші представники КОДу - "Свобода" "Фронт змін" і "Батьківщина" заявили про угоду трьох. Отож, чи не стався розкол у львівському Комітеті опору диктатурі?

«Про жодний розкол у львівському КОДі не може йти жодної мови. Є дві позиції щодо принципів визначення єдиного кандидата на мажоритарні округи. На жаль, «Батьківщина», «Фронт змін» та «Свобода» 1 лютого підписали спільну угоду, вважаючи себе найрейтинговішими політичними силами на Львівщині. Вони заявляли, що угода є відкритою для інших партій учасників КОДу, але я, як керівник ЛКО «Української партії» заявляю, що нам не дають доєднатися до цієї угоди», - заявив в коментарі Гал-інфо Олег Канівець

Він також додав: «Заява восьми – це ініціатива від «Нашої України» на основі пропозиції громадських організацій Львівщини щодо визначення критеріїв до єдиного кандидата. На жаль, це не дуже підходить названим трьом політичним силам, які намагаються розділити Україну по квотах, а на інші політичні партії дивляться зверхньо».

За словами Олега Канівця, підписанти «угоди трьох» хочуть призначати кандидатів на округи, а підписанти «угоди восьми» – прагнуть визначити їх на конкурсній основі.

«Партія «УДАР» є учасником об’єднаної опозиції – відповідно до угоди, яку 22 січня підписав разом із іншими опозиційними лідерами наш лідер Віталій Кличко. В рамках угоди ми виконуємо всі умови, тобто насамперед уникаємо взаємокритики та поборювання в опозиційному таборі», - про це повідомив голова Львівської обласної організації «УДАР» Ярослав Гінка, партія котрого не пристала до жодної з угод.

Ярослав Гінка скептично поставився до об’єднань в об’єднанні львівського КОДу.

«УДАР» є учасником Львівського КОДу. Вважаю, що об’єднання в межах вже існуючого об’єднання не матиме дієвості, а залишиться лише декларацією. Може бути хоч сто підписань про різні об’єднання, але без дії це залишатиметься популізмом. Ми не підписуватимемо жодних додаткових угод, окрім тієї, що підписав наш лідер», - заявив Ярослав Гінка.

Щодо атмосфери, яка панує у Львівському КОДі, він повідомив, що вона, на жаль, не найкраща, адже «окремі політичні сили намагаються тягнути на себе ковдру головного опозиціонера».

«Однак, якщо ми боремось проти диктатури, то мусимо виключити всю критику колег по опозиції. На жаль, сьогодні КОД працює не достатньо ефективно і формати 8 чи 3 цьому не сприяють, навіть навпаки, дещо нівелюють саму суть КОДу. Однак, думаю, що все буде добре, здоровий глузд переможе і нам вдасться напрацювати стратегію», – вважає Ярослав Гінка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ