Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові оприлюднили рейтинг вишів, де найбільше порушують права

Львівський національний аграрний університет – на першому місці за порушеннями прав викладачів та студентів у Західній Україні. Про це сьогодні, 9 березня, на презентації проекту «Profrights.org», повідомив аналітик у сфері освіти, виконавчий директор «Cedos» Єгор Стадний.

 «Один з проектів, які ми робимо, називається «Profrights.org». Цей проект присвячений тому, щоб збирати в одному місці інформацію про порушення в університетах.

Ця інформація збирається з відкритих джерел, а саме:  реєстр судових рішень, сайту правоохоронних органів, прокуратури, СБУ, поліції, а також, це інформація безпосередньо від студентів та викладачів. Вони нам можуть написати, адже на сайті є функція «Повідомити про порушення» - сказав Єгор Стадний.

Як повідомив виконавчий директор, проект запустили у 2015 році. З цього часу зафіксовано 156 випадків здирництва і 271 – недбальства в Українських ВНЗ.

«Найгірший показник по кількості порушень на разі в Одесі: 17 випадків здирництва, і 27 випадків недбальства.У Львові з моменту створення проекту зафіксовано 10 випадків здирництва і 22 – недбальства.

Окрім Львівського національного аграрного університету, який має 6 зафіксованих порушень, високі показники у кількості порушень має і Львівський інститут економіки і туризму - 4. Найчастіше здирають гроші через схему третіх осіб: «кум-сват-брат».

Довідка

Аналітичний центр CEDOS (раніше Центр дослідження суспільства) — незалежний, позапартійний, некомерційний аналітичний центр. Ми досліджуємо державну політику та суспільні процеси у сферах освіти, міграції та міського розвитку з метою формування прогресивних інституцій та посилення участі громадян у прийнятті рішень.

Ми робимо акцент на необхідності дискусій щодо шляхів розвитку України, виступаємо за соціально орієнтовану, прогресивну економіку та політику.

Profrights.org – це база даних, що містить інформацію про порушення прав викладачів та студентів у вищих навчальних закладах та рекомендації щодо їх захисту. Проект забезпечує моніторинг порушень, їх типологізацію та виявлення найбільш поширених для визначення необхідних змін для подальшого вдосконалення законодавства.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ