Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Львівський військовослужбовець випустив альбом фортепіанної музики, написаної на передовій

«Піаніст»-військовослужбовець ЗСУ, львівський композитор Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних творів, написаних на передовій.
Михайло Олійник
Михайло Олійник
1/3

Михайло Олійник з позивним "Піаніст" - військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ та учасник "Культурного десанту", презентував альбом "Мить", до якого увійшло 7 фортепіанних мініатюр, створених композитором безпосередньо на передовій.

Ця музика вже лунала сотні разів у окопах, зруйнованих будівлях, шпиталях під час концертів Михайла для захисників України. Військові записували його виступи на телефони і просили надіслати треки, адже це музика саме для них - для заспокоєння, відпочинку, на мить відволіктися від війни.

Композиції є лаконічними та легкими для сприйняття. Вони передають емоції та враження від служби музиканта на Сході України. Серед треків - "Донбас" та "Гуляйполе" про бої на Донеччині та Запоріжжі, "Молитва за Побратимів" - мить надії, "Танець води" - про всепоглинаючу стихію війни тощо.

Послухати альбом:

Apple Music: https://bit.ly/46LVt9D

Spotify: https://bit.ly/3Goo4as

YouTube Music: https://bit.ly/411I2RX

Запис альбому відбувався на студіях Jenny Records у Львові та EMELY Records у Запоріжжі. Звукорежисер - Мар'ян Криськів. Автор обкладинки - Анастасія Лисенко.

Альбом доступний на основних цифрових майданчиках з 2 грудня 2023 року.

1/3

Довідка:

Михайло Олійник – композитор, піаніст, музичний продюсер. Випускник Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра та Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, а також Міжнародної програми «Creative Enterprice» для креативних підприємців. Лауреат премії імені Станіслава Людкевича в галузі культури Львівської обласної державної адміністрації.

Засновник компанії «OLI Music». У цивільному житті – створює музику для артистів і бізнесу. Є коучем для молодих музикантів, виступає як лектор із темами про авторське право. У 2023 році заснував інноваційну навчальну програму Music StartUp для молодих музикантів із ефективного розвитку творчого проєкту, що проводилася за фінансової підтримки Європейського Союзу та Фонду «Ізоляція».

У квітні 2023 року мобілізований до лав Збройних Сил України, 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка і є учасником «Культурного десанту», що займається морально-психологічною підтримкою захисників і захисниць на передовій. Отримав позивний «Піаніст».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ