Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівський виконком затвердив порядок компенсації власникам вилучених ділянок

Сьогодні, 15 червня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про затвердження Положення про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам».

Як йдеться у рішенні, Положення про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам у м. Львові визначає порядок визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам, які заподіяні вилученням (викупом) та тимчасовим зайняттям земельних ділянок.

«Це насправді досить новий нормативний акт. Він пройшов всі процедури. Він встановлює порядок відшкодування витрат власникам або землекористувачам землі у випадку, якщо ми вилучаємо земельну ділянку, насадження або об’єкти нерухомого майна для суспільних потреб або суспільної необхідності у випадку, якщо місту або виконавчим органам необхідно зайняти земельну ділянку для проведення тих чи інших робіт.

Цю процедуру буде проводити комісія, склад якої ми винесемо на одне з наступних засідань виконавчого комітету. До цього ми працювати відповідно до закону і в процесі цього бачили певні нюанси, які потребували додаткового врегулювання", — прокоментувала під час доповіді цього питання Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ