Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський Євромайдан пробують заборонити через суд. Документи

Як стало відомо Гал-інфо, близько 22 год виконавча служба зв’язалася із відповідальним за акцію у Львові Василем Молдованом і вручили повістку до суду у зв’язку із позовною заявою з боку Львівської ОДА.

Як розповів у коментарі Гал-інфо голова комісії законності Львівської міськради Любомир Мельничук,  зараз йде слухання у Львівському окружному адміністративному суді.

Як пояснив Мельничук, управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА звернулося до суду з проханням обмежити проведення мирних зібрань шляхом заборони встановлення наметів, оскільки турбується про збереження історичного середовища Львова.

Голова комісії законності також зараз перебуває у суді. Він зазначає, що влада діє за київським сценарієм, однак на такі обмеження, за словами юриста, підстав нема.

Додамо, що у соцмережі «Фейсбук» з’явилося наступне повідомлення від співорганізатора мітингу Василя Молдована: "15 хвилин тому розпочалось судове засідання. Обласна державна адміністрація звернулась до суду з вимогою заборонити нашу акцію. Зараз в судовому засіданні оголошено перерву, щоб забезпечити явку організатоів акції".

Нагадаємо, що сьогодні, 22 листопада, в коментарі Гал-інфо голова Львівської ОДА Олег Сало так відреагував на протестні акції з приводу згортання євроінтеграції, зокрема, ті, що їх сьогодні провели у Львові студенти: «Акції протесту проходять по всій державі. Дій ніяких проводити не будемо».

Фото з Фейсбуку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ