Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Львівводоканал» закупить луцькі та хмельницькі лічильники води

За результатами електронних торгів, які відбулися на авторизованому майданчику PROZZORO, право на постачання лічильників води для комунального підприємства отримали державне підприємство «Новатор» з м. Хмельницький та ПАТ «Електротермометрія» з м. Луцьк. Про цек повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на «Львівводоканал».

Відтак, «Львівводоканал» планує закупити та встановити близько 6 тисяч приладів обліку води у помешканнях львів’ян уже до кінця цього року.

«Саме ці українські підприємства надали найкращі пропозиції у категорії ціна-якість, завдяки чому й виграли тендер. Пробна партія продукції пройшла тестування на нашому підприємстві. Ми пересвідчилися у тому, що лічильники відповідають технічним вимогам водоканалу», - зазначив головний метролог ЛМКП «Львівводоканал» Роман Кулиняк.

Нагадаємо, у Львівводоканалі періодичну повірку водолічильника здійснюють з використанням переносних повірочних установок або встановлюють новий лічильник з обмінного фонду підприємства. Такі нововедення дозволили суттєво зменшити незручності для споживачів та оптимізувати процес проведення повірки. Раніше лічильник потрібно знімати, доставити у лабораторію та знову монтувати, потім очікувати контролера, який встановлював пломбу. Однак цього року у Львові затвердили нові тарифи, у які включили витрати на повірку лічильників. Відтак у водоканалі придбали чотири нових повірочних установки та запровадили обмінний фонд водолічильників.

Лічильники води, як і будь-які інші прилади, що мають рухомі механізми, з часом зношуються, що впливає на точність їх показів. Щоб пересвідчитись, чи правильно лічильник «рахує кубометри», необхідно виконувати його повірку з періодичністю один раз на чотири роки.

Наразі у помешканнях львів’ян встановлено понад 270 тисяч лічильників холодної води та близько 160 тисяч – гарячої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ