Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян кличуть на всеукраїнський Марш за права тварин

У неділю, 15 жовтня, відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин. Подія покликана об'єднати зоозахисну спільноту та заявити владі та громадськості, що тисячі українців готові боротися за гуманність і права тварин. Про це Гал-інфо повідомили організатори маршу.

Люди вийдуть на марш, щоб покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин.

Під час маршу активісти збиратимуть підписи від меморандумом гуманності, який передадуть центральній владі.

"Ми втомилися слухати пусті обіцянки влади і дивитися на бездіяльність правоохоронних органів. Права тварин – це не пусті слова в законі, а захист і відповідальність", – заявляють організатори маршу.

Організатори наголошують, Марш за права тварин – не політична акція. Тож просять приходити на марш без відповідної символіки та гасел. Натомість львів’ян закликають брати з собою своїх менших друзів, яскраві плакати та хороший настрій.

Додамо, марш об'єднає жителів Києва та Львова, Одеси та Харкова, Дніпра та Тернополя, Маріуполя, Миколаєва та інших міст України. Долучаться до нього і чимало українських зірок, серед яких Джамала, Яна Клочкова, Onuka, Katya Chilly, Dakh Daughters, Vivienne Mort, Panivalkova.

Джамала, переможниця Євробачення:

"Дикі тварини повинні жити на волі, а не розважати людей. Леви в цирку, екзотичні звірі, яким важко мешкати в нашому середовищі, вони живуть у постійному стражданні Ми повинні припинити знущання над тваринами! В 21-му сторіччі це неприпустимо!".

Katya Chilly, співачка:

"Страшно уявити скільки благання про допомогу до Бога у тварин: цілі популяції і сім'ї. Щоб розрядився масовий анабіоз людини, яка відчула свою силу але сама беззахисна від жорстокості, страшно уявити скільки мучеників на планеті з царства тварин тільки тому що вони слабші. Я йду на марш за права тварин!".

Андрій Демчук, львів'янин, паралімпійський чемпіон:

"Лише дотримуючись самим, та добившись дотримання прав "друзів наших менших" іншими, ми маємо право вимагати дотримання прав людини!".

Dakh Daughters:

"Якось до Києва приїхав відомий цирк "Африка", де замість справжніх тварин використовувались арт-об'єкти – ляльки-муляжі тварин. Ми були вражені, що так можливо і видовище від того в жодному разі не є менш вражаючим.

Зараз ми із Dakh Daughtets маємо досвід роботи із французькими цирковими артистами у спільному Франко- українському проекті "Terabak de Kyiv", а до того працювали із київськими цирковими артистами у проекті Baby Babilon", народженому на Гогольфесті 2016. Так от, тісно познайомившись зі світом цирку і занурившись у цю атмосферу надвиснажливих фізично тренувань і побачивши, яких зусиль вартують ці красиві фігури акробатів, якоїсь миті ми замислились, що воліли би бачити цирк не лише без тварин, а й без людей... Звісно це дещо перебільшення, адже люди свідомо обирають свій шлях "свого цирку", на відміну від тварин, яких використовують.

У будь- якому разі на нашу думку, всеукраїнський марш за права тварин дуже актуальний і важливий для нашого суспільства зараз, особливо за умов відчутного "прокидання" нашої нації після довгого совкового сну. Це нелегкий труд – прокинутись і йти працювати, але назад дороги немає. Тільки ми і тільки зараз. А цирк може бути барвистим і яскравим без знущання над тваринами, адже ми, люди, маємо голову на плечах і фантазію, тож гайда мислити!".

Яна Клочкова, олімпійська чемпіонка:

"Я вважаю, що в сучасному світі не місце знущанням над тваринами! Не можу собі уявити, як когось може радувати біль і страждання. Як людям взагалі може прийти в голову вбивати бездомних собак і котів?! Це просто жах! Більш того, ми точно готові до того, щоб заборонити використовувати в цирках тварин. Я великий фанат Cirque du Soleil і бачила їх шоу в різних країнах світу. Це просто неймовірно. Люди здатні на такі номери і трюки, що пора б дати свободу замученим тваринам і перестати їх садити на велосипеди і штовхати в кільця з вогнем".

У Львові марш почнеться о 12 годині поблизу Оперного театру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ