Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тернополяни долучилися до Всеукраїнського маршу за права тварин

фото -
фото - "Суспільне"
фото -
фото - "Суспільне"
фото -
фото - "Суспільне"
1/3
У Тернополі майже 200 людей долучилися до маршу за права тварин. Участь у заході взяли зоозахисники та жителі міста.

Про це інформує "Суспільне".

Зокрема, представниця у Тернополі зоозахисної ініціативи "UAnimals" Людмила Чеховська зазначила, що учасники маршу вимагали притягати до відповідальності осіб, які жорстоко поводяться з тваринами. Також вимагали заборонити контактні зоопарки, дельфінарії та цирки з тваринами. Організували акцію у Тернополі представники "UAnimals" та благодійного фонду “Вірні друзі”.

Люди принесли на акцію плакати з написами “Дельфінотерапія – варварство і знущання з тварин", "Цінне кожне життя", "Україна – гуманна країна". Учасники зібралися на Театральному майдані, і пройшли вулицями Чорновола, Руською, Замковою, Грушевського і повернулися на центральну площу міста.

Людмила Чеховська розповіла, що перед маршем учасники написали два звернення – до міського голови і міської ради Тернополя. Це звернення з вимогами впровадити у місті програми регуляції чисельності безпритульних тварин та ініціювати круглий стіл із представниками зоозахисних організацій для обговорення критичних проблем та для їх вирішення.

“Також у зверненні ми вимагаємо забезпечити належні умови тваринам і птахам у зоокутку у парку “Топільче”, провести просвітницьку роботу з населенням щодо гуманного поводження з тваринами і щодо заохочення до стерилізації домашніх тварин. Вимагаємо у зверненнях припинити діяльність стихійного ринку з продажу тварин на вулиці Шептицького та забезпечити виконання прийнятих у Тернополі правил утримання домашніх і безпритульних тварин житлово-комунальними підприємствами та ОСББ. І вимагаємо ознайомлення підпорядкованих міській раді управлінь і комунальних підприємств із законом “№2351” та забезпечення виконання законодавства у сфері захисту тварин в цілому”, – розповідає Людмила Чеховська.

Варто зауважити, що марш за права тварин у Тернополі відбувся вже вчетверте.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ