Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'ян закликають бойкотувати ресторан Vapiano Lviv, звідки вигнали чоловіка із ДЦП

Користувачі соцмереж, зокрема громадські діячі, активісти та журналісти закликають львів'ян та гостей міста бойкотувати ресторан Vapiano Lviv, звідки декілька днів тому вигнали чоловіка із ДЦП.
Фото зі сторінки Facebook Романа Кисляка

Нагадаємо, постраждалий -  Роман Кисляк переселенець із Донбасу, який працює у Львові таксистом. 

6 лютого на своїй сторінці у Facebook журналістка Олена Кулигіна повідомила про цей інцидент. За її словами, Романа до цього ресторану запросили друзі. Чоловік прийшов трохи завчасно, але коли він спокійно чекав на свого товариша, до нього раптом підійшов один із офіціантів, і нічого не кажучи, почав “за шкірку” витягати відвідувача  на вулицю.

Ввечері, 6 лютого, заклад вибачився перед Романом.

«Ми погоджуючись з тим, що вчора Романа попросили покинути заклад,( наголошуємо : не “викинули” чи “виштовхали”) але це було зроблено не з причин його фізичних вад, ні, ні в якому разі! Сталася прикра помилка, за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу".  Ми зв’язалися з Романом і вибачитися за цю неприємну ситуацію. Роман сприйняв це з розумінням і прийняв наші вибачення», - зазначено у зверненні.

Однак офіціанта, який образив Романа, не звільнили, і загалом у ресторані не вважають подію дискримінацією.

Львівські активісти та журналісти почали дописувати на своїх сторінках у соцмережах про заклик бойкоту цього закладу.

Зокрема, журналіст та викладач УКУ Отар Довженко у себе на сторінці у Facebook написав, що замість того, щоб покарати винних, Vapiano Lviv намагається виправдатися.

Якщо коротко, то Рома Кисляк, свята людина, прийшов на зустріч до ресторану Vapiano Lviv і був викинутий звідти, бо його...

Опубліковано Отаром Довженком 7 лютого 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ