Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни підтримали зведення нової будівлі на вул. Сахарова, 52

Львів’яни підтримали зведення нової будівлі на вул. Сахарова, 52. За три дні відповідна петиція зібрала всі необхідні голоси.

Активні львів’яни створили петицію на підтримку побудови сучасного інноваційного офісного центру на місці старого будинку по вул. Сахарова, 52.

Протягом трьох днів під петицією підписалось понад пів тисячі мешканців. Про це йдеться на сайті електронних петицій міста Львова.

«Львів є унікальним містом, де поєднано архітектурні стилі вісьмох століть. Львів ніколи не боявся нових, свіжих рішень та поєднань старого і нового. Саме цей факт і робить його Львовом. 

В районі перехрестя вулиць Сахарова – Кн. Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район», - йдеться у тексті петиції.

Її автор Василь Жбадинський каже, що під новою будівлею буде підземний паркінг. Офісний центр стане простором для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Аби уникнути незручностей і особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості, висота нової будівлі становитиме три поверхи, тобто залишаться практично в тих же межах, що й старий будинок. Новий офісний центр гармонійно увійде в нинішню архітектурну композицію і стане окрасою перехрестя.

У петиції також сказано, що «Будинок Терлецького» по вул. Сахарова, 52 був практично повністю перебудований під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, були встановлені металопластикові вікна, вежа теж була перебудована, надбудовано поверх, а від старої будівлі залишився в кращому випадку хіба що фундамент.

Нагадаємо, для розгляду петиції на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради вона має набрати пів тисячі голосів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ