Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’яни успішно виступили на чемпіонаті України з драгонботу

Команда Львівщини успішно виступила на чемпіонаті України драгонботу, що завершився у Києві на Оболонській набережній. Наша команда сформована на базі спортивного клубу «Отаман» знову зібрала урожай нагород різного гатунку.

У категорії спортсменів Premier другий рік поспіль львів’яни вибороли всі золоті медалі на дистанціях 200, 500 і 2000 метрів. У змішаному класі львівська команда здобула дві срібні медалі на дистанції 2000 і 500 метрів. Не було рівних львів’янам і в категорії Masters 40+. Тут галичани здобули два золота на дистанціях 200 і 500 метрів, а також срібло на дистанції 2000 метрів.

Участь у чемпіонаті України з драгонботу у Києві взяли понад 1200 учасників, а під час змагань стало відомо, що наступного року у Києві на Оболонській набережній відбудеться чемпіонат світу з драгонботу з версією ICF.

Чемпіонат України у Києві для «отаманів» був одним з етапів підготовки до клубного чемпіонату світу, що відбудеться в угорському Сегеті з 17 по 22 липня (версія IDBF). До слова, на це дійство світового масштабу уже подали заявки понад 6 тисяч учасників.  

З 23 по 25 серпня «Отамани» у складі збірної України також планують взяти участь на чемпіонаті Європи з драгонботу за весією EDBF, що відбудеться в Бранденбурзі (Німеччина). Не відбудеться без представників «Отаманів» і національний чемпіонат світу за версією ICF в США, що запланований на 11-16 вересня. В Атланті «Отамани» також зроблять усе можливе, щоб уже звично повернутися додому з мішком медалей.

P.S. Драгонбот — це великий 20-місний човен-каное, що має голову дракона та хвіст. Попереду сидить барабанщик, який задає ритм веслярам усього екіпажу. Двадцять веслярів сидять на спеціальних сидіннях, по десять з кожного боку. Офіційні змагання проводяться на дистанціях 200, 500, 1000 та 2000 метрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ