Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів’яни за рік купили нових авто на 100 мільйонів доларів

Торік у Львові купили майже 4 тисячі нових автомобілів, а сума покупок склала понад 100 мільйонів доларів США, повідомили аналітики сайту RST.ua.

За 12 місяців 2017 року в Україні продали 80 тисяч нових авто. Це на 20 тисяч більше ніж у 2016 році. Найбільшу суму на нові легкові авто у 2017 році витратили кияни. Там сума покупок склала 900 мільйонів доларів.

За інформацією сайту з продажу автомобілів  RST.ua, минулого року витрати на нові автомобілі у Львові склали понад 100 мільйонів доларів США. Більше половини автомобілів, які купували минулого року в регіоні, коштували від 17 до 35 тисяч доларів США без врахування вартості додаткового обладнання. Ще 22% машин – дорожчі 35 тисяч доларів США. Середня ціна автомобіля у минулому році перевищила 30 тисяч доларів. Найвищий показник серед усіх регіонів по середній ціна авто в Одесі, де в середньому на одне авто витрачають понад 33 тисячі доларів.

Найпопулярнішою маркою у регіоні в 2017 році сталa Kia. На 408 авто цієї марки за рік витратили майже 10 мільйонів доларів. На найбільшу ж суму купили машини Mercedes: на 187 авто витратили понад 11 мільйонів доларів. Серед моделей бестселером став кросовер Kia Sportage, яких продали майже 268 авто.

Для порівняння, у 2016 році у Львові та області продали менше 3 тисяч автомобілів. Тоді в регіоні сума покупок складала майже 83 мільйони доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ