Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янин став чемпіоном світу з боротьби самбо серед юнаків

8 листопада національна збірна з боротьби самбо виборола 7 медалей чемпіонату світу до 18 років, і одна з них чемпіонська – у львів’янина Миколи Грибика. Він став найсильнішим у надважкій категорії - понад 87 кілограмів. Тренує спортсмена його батько Ярослав Грибик.

Це дебютний виступ Миколи на чемпіонаті світу. У вересні львівський самбіст став переможцем національних змагань. А у фіналі чемпіонату світу переміг самбіста з Росії Романа Желтова.

Віце-чемпіонкою дорослого чемпіонату у ваговій категорії понад 80 кг стала 24-річна вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності Василина-Ірина Кириченко. Спортсменку тренують заслужені тренери України Андрій Надопта та Араз Туваков. У фіналі, на жаль, Василина поступилась російській спортсменці Ользі Артошиній.

«Впродовж останніх трьох років українська збірна входить до п'ятірки найсильніших держав з боротьби самбо, і той факт, що вагому лепту в цей результат вносять спортсмени Львівщини, є гордістю для усієї області», - зазначає керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Варто зауважити, що доволі успішним видався виступ ще одного львівського спортсмена, також дебютанта цих змагань, Андрія Сударікова — він став п‘ятим серед юнаків у своїй ваговій категорії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ