Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Личаківський суд виправдав працівницю діагностичного центу, яка підробила диплом

Після втручання органів прокуратури Львівщини скасували 7 незаконних виправдувальних вироків суду, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, 9 червня за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Личаківського районного суду м. Львова, яким безпідставно виправдано працівницю одного із відділень Львівського обласного діагностичного центру, яка обвинувачувалась у службовому підробленні офіційних документів  (ч.4 ст.358, ч.1 ст.366 КК України).  Йдеться про підроблення диплому про освіту, одержану за межами України, та витягу з трудової книжки, які в подальшому використала  для вступу до одного з вищих навчальних закладів м. Львова.

Незважаючи на зібрані докази, що доводять вину останньої у вчиненні кримінального правопорушення, покази свідків та  надані суду докази, районним судом останню безпідставно визнано невинуватою та виправдано у зв’язку з начебто відсутністю в її діях складу кримінальних правопорушень.

Апеляційний суд Львівської області погодився з позицією прокурора щодо невідповідності такого судового рішення фактичним обставинам справи,  допущення  істотних порушень вимог кримінального процесуального закону та скерував кримінальне провадження на новий розгляд у суд першої інстанції.

    Загалом, завдяки принциповій позиції органів прокуратури Львівщини упродовж поточного року скасовано 7 незаконних виправдувальних вироків та відновлено конституційні права потерпілих від їх злочинних діянь.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ