Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише 10% обмежено придатних після переобстеження визнали непридатними до служби

Із колишніх обмежено придатних військовозобов'язаних дуже мала частка — менш як 10% — визнається непридатними. Решту приблизно 50 на 50 поділяють на абсолютно придатних та придатних у визначених місцях.

Про це говорили представники Збройних сил України на брифінгу зі ЗМІ в Укрінформі. Зустріч стосувалася рекрутингу, передає Суспільне.

У ЗСУ запитали про категорію людей, які раніше вважалися обмежено придатними, скільки вакансій вони можуть зайняти, чи є до них інтерес.

Начальник головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, полковник Роман Горбач пояснив: після того, як у законодавстві прибрали термін "обмежено придатний", всі військовослужбовці протягом 9 місяців за відповідним планом, який склало командування медичних сил, проводять переобстеження.

Всі колишні обмежено придатні будуть переведені в одну з 3 категорій:

- придатні до проходження військової служби;
- придатні до проходження військової служби у визначених місцях — таких як тилові підрозділи, підрозділи логістики, ТЦК;
- непридатні для військової служби і звільнені з військової служби.

"З усіх обмежено придатних дуже мала частка — менш як 10% — визнається непридатними. І десь приблизно 50-50% ділиться на абсолютно придатних та придатних у визначених місцях", — додав Горбач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ