Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лисичанськ відзначає п’яту річницю визволення від бойовиків

Рівно п’ять років тому сили АТО звільнили від російських окупантів Лисичанськ, який у травні 2014 опинився під контролем бандформувань та став основним опорним пунктом бойовиків у Лисичансько-Сєверодонецькій агломерації, - інформує прес-служба МОУ.

Після звільнення Рубіжного та Сєверодонецька, підрозділи АТО провели масштабну загальновійськову операцію у Лисичанську. Батальйонно-тактичні групи 24-ї та 95-ї бригад Збройних Сил України вийшли на західні околиці міста, знищивши добре укріплені позиції ворога. З півночі пішли у наступ воїни 51-ї бригади Збройних Сил та частини Національної Гвардії України. Наші армійці завдали потужного удару по лігвах противника на декількох напрямках. Незаконні збройні формування чинили впертий опір.

Запеклі бої зав’язалися в міській будівлі Лисичанська. Українські воїни взяли штурмом базу одіозного ватажка бойовиків Мозгового на міському скляному заводі. На зачистку Лисичанська сили АТО витратили кілька днів.

24 липня 2014 року у місті запанував мир. Того дня о 22 годині 20 хвилин над міською радою Лисичанська Луганської області піднято державний прапор України.

Кожного року, 24 липня, мешканці Лисичанська згадують наших полеглих воїнів та дякують Українській армії за визволення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ