Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація на шахті Капустіна: 33 гірника під землею

"Ситуація на ДВАТ «Шахта ім. М. М. Капустіна» ПАТ “Лисичанськвугілля” залишається складною", - про це вчора, 19 жовтня, на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець.

Зокрема, він повідомив наступне:

"Спочатку під землею залишилися на знак протесту 18 гірників першої зміни, а потім – 15 з другої. Таким чином, наразі під землею протестують 33 шахтарів, які вимагають виплати заборгованих зарплат. Адміністрація копальні не пустила 3-ю зміну гірників працювати у шахту, побоюючись, що ті також приєднаються до протесту своїх колег. Наразі відомо, що 33 шахтарі перебувають під землею без їжі.

Нагадаю, що заборгованість перед гірниками шахти складає 126 млн 862 тис. грн, у тому числі: 525 тис. грн – за 2015 рік, 9 млн 789 тис. грн – за 2016 рік, 7 млн 861 тис. грн – за 2017 рік.

У понеділок маю бути у Брюсселі з коротким візитом. На зустрічах в Міжнародній конфедерації профспілок та Пан’європейській регіональній раді профспілок МКП обов'язково підніматиму питання невиплати зарплат гірникам, що є порушенням Конвенції МОП 95, та вимушених шахтарських протестів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ