Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литовський Сейм визнав ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Сейм Литви ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії "Вагнер" терористичною організацією.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це  пише Європейська правда з посиланням на агентство BNS.

У документі зазначено, що російська приватна військова компанія "Вагнер" є терористичною організацією, а її члени та найманці становлять загрозу безпеці держави та суспільства. Водночас парламент Литви рішуче засудив використання будь-яких груп найманців, таких як "Вагнер", створених за підтримки російської влади, для здійснення злочинів агресії в Україні.

За резолюцію проголосували одноголосно 117 членів Сейму.

"Від початку військового вторгнення Російської Федерації в Україну у 2022 році військовослужбовці Російської Федерації та найманці приватної військової компанії "Вагнер", яка бере активну участь у бойових діях на боці агресора, вчиняють систематичні тяжкі злочини агресії – вбивства та катування мирного населення України, бомбардування житлових будинків та інших цивільних об’єктів, – що прирівнюється до тероризму", – йдеться в документі.

У резолюції Сейму наголошується, що приватна військова компанія "Вагнер", заснована наближеним до президента РФ Євгенієм Пригожиним, є тіньовим інструментом російської влади.

Прийнята резолюція також закликала інші держави визнати російську приватну військову компанію "Вагнер" терористичною організацією.

Італія звинувачує ПВК "Вагнер" у напливі мігрантів з Африки

Нагадаємо, в уряді Італії звинуватили групу "Вагнера" у зростанні кількості човнів з нелегальними мігрантами у Середземномор’ї, що є частиною стратегії Москви з помсти країнам, які підтримують Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ