Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛитПолУкрбриг не планують розширювати на інші країни

Міжнародна литовсько-польсько-українська бригада (ЛитПолУкрбриг) не розширюватиметься на інші країни. Про це під час спільної пресконференції з главами МЗС України та Литви Дмитром Кулебою і Лінасом Лінкявічусом у Любліні заявив глава польської дипломатії Яцек Чапутович.

«Бригада була створена як інструмент тристоронньої співпраці у рамках НАТО. Ми ніколи не планували і не плануємо розширювати цей формат», – констатував Чапутович, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що три країни задоволені функціонуванням бригади, оскільки це дає можливість підвищувати ефективність країн в оборонній сфері.

«Для нас бригада є важливим інструментом взаємної підтримки в галузі обороноздатності, вона займає важливе місце у пріоритетах польської безпекової політики. Польща хоче зміцнювати бригаду і шукає рішень, щоб вона якомога краще виконувала свої функції»,- повідомив Чапутович.

Серед планів є, зокрема, скорочення терміну ротації військовослужбовців до складу бригади з трьох до двох років. Утім, як зауважив Чапутович, наразі це лише предмет переговорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ