Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литва готується надати Україні 36 зенітних установок L-70

Перша партія шведських зенітних гармат L-70, які Литва передає Україні, та боєприпасів до них вже прибули на територію України, про це повідомив у своєму Twitter повідомив міністр оборони Арвідас Анушаускас

Литва готується надати Україні 36 зенітних установок L-70, повідомили в суботу 11 лютого литовські ЗМІ. Найближчим часом вони прибудуть до місця призначення. Також надаватимуться боєприпаси та додаткове обладнання, необхідне для роботи з цією зброєю.

«Гармата L-70 призначена для протиповітряної оборони», - сказав речник литовських військових Юргіс Норваісзас, якого цитує агентство BNS. Гармати, які Литва отримала від Швеції в 2000 році, здатні знищувати цілі - літаки, гелікоптери та безпілотники на відстані до 12 км.

Перша партія шведських зенітних гармат L-70, які Литва передає Україні, та боєприпасів до них вже прибули на територію України, про це повідомив у своєму Twitter повідомив міністр оборони Арвідас Анушаускас, пише Європейська правда. 

«Партія зенітних гармат L-70 і боєприпасів, які Литва передає Україні для допомоги у захисті критичної інфраструктури, вже прибули в Україну», - написав Анушаускас.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, який цього тижня зустрівся зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим, оголосив, що вартість нового пакету військової допомоги Литви Україні становить приблизно 126,2 млн євро. 

З Литви в Україну також відправляють конфісковані у нетверезих водіїв і контрабандистів автомобілі, повідомляє в п'ятницю LNK TV.

Минулого року митне управління Литви передало Україні близько 80 автомобілів, у тому числі конфісковані. Зараз до передачі готують 15 машин.

Литовські ЗМІ також повідомляють, що за останні кілька тижнів литовські інструктори навчили володіти зброєю 15 українських військових.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ