Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литва виділила €1 млн на відновлення України

Литва спрямує 1 мільйон євро до Українського фонду солідарності Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) для відновлення України.

Про це повідомила пресслужба БРРЄ, пише Громадське.

Кошти допоможуть покращити умови життя українців, а також підтримають відбудову та зміцнення соціальної інфраструктури країни.

Литва приєдналася до різних міжнародних ініціатив з підтримки України через інструменти Європейського Союзу та міжнародних фінансових інституцій і є однією з провідних країн у наданні підтримки Україні, зазначають у БРРЄ. Наразі гуманітарна, фінансова та військова допомога від балтійської країни становить 1,9% ВВП.

«Сила України — в її народі та його рішучості боротися з агресором, тому важливо не лише забезпечити військову та бюджетну підтримку, а й подолати соціальні наслідки війни для забезпечення основних потреб внутрішньо переміщених осіб. Тому ми вирішили зробити внесок у фонд», — сказала міністерка фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Фонд, для якого Литва виділила кошти, покликаний сприяти подоланню соціальних наслідків російської повномасштабної війни та підтримувати відновлення. Серед тих, хто також вклав кошти — Чехія, Німеччина та Ірландія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ