Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литва визнала росію терористичною державою

Сьогодні, 10 травня, Сейм Литви одноголосно визнав росію терористичною державою. Там заявили, що кремлівський режим прагне знищити українську націю, і такі дії мають бути визнані геноцидом, а росія є державою, яка підтримує і здійснює тероризм.

Як пише Громадське, Про це з посиланням на резолюцію повідомляє Delfi.

«російська федерація, військові сили якої свідомо та систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, яка підтримує та вчиняє тероризм», — вказано у документі.

У ньому Сейм констатував, що російсько-окупаційні війська вчинили масові військові злочини на території України, особливо в містах Буча, Ірпінь, Маріуполь, Бородянка та Гостомель.

Метою цих дій, як вказує Сейм, є знищення української нації повністю або частково, злам її духу шляхом вбивства її членів цілими сім’ями, включаючи дітей. Згадали в Литві й про викрадення, катування, зґвалтування людей, знущання з убитих та закатованих.

Всі винні мають бути притягнуті до відповідальності, а міжнародна спільнота повинна створити Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для розслідування та оцінки агресії росії проти суверенної України, додали в резолюції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ