Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Любомира Мандзій відвідала з робочим візитом у Дрогобич

Майже 5 мільйонів гривень додаткової субвенції надійшло на зарплати освітянам Дрогобича та Стебника.
Фото ДМР

4 мільйони 910 тисяч гривень – саме таку суму освітньої субвенції додатково отримав Дрогобич на виплату заробітних плат освітянам Дрогобича та Стебника.

Як повідомляють у відділі освіти ДМР, виділення додаткових коштів спричинене переглядом розрахунку формули освітньої субвенції Міністерством освіти і науки України.

Нагадаємо, впродовж останніх декількох років освітню субвенцію на виплату зарплат освітянам нараховували беручи за основу ту кількість учнів, яка була зафіксована станом на минулий рік. А учнівська мережа шкіл Дрогобича щороку збільшується, тому коштів не вистачало через неправильну формулу розрахунку. Недосконалість принципу нарахування освітньої субвенції активно доводили перед Департаментом освіти ЛОДА та Міністерством освіти і науки України міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Зважаючи на аргументи керівництва Дрогобича, у Міністерстві освіти визнали недосконалість цієї формули.

Про це заявила заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій перебуваючи з робочим візитом у Дрогобичі.

Тепер при розрахунку освітньої субвенції для Дрогобича взяли наявну кількість учнів у закладах загальної середньої освіти станом на 1 вересня 2019 року.

За попередніми розрахунками розподілу коштів між школами, – як зазначають у відділі освіти ДМР, – ймовірно, що деякі з них отримають менше коштів, аніж отримували до цього часу, адже тепер враховуватимуть кількість учнів у закладі та класів. Тобто чим більше учнів та відповідно й класів у закладі загальної середньої освіти, тим більше коштів вони отримають.

За словами Володимира Кондзьолки, такий розподіл субвенції тепер мотивуватиме директорів шкіл заохочувати до навчання у їхньому закладі не лише учнів з Дрогобича, а й суміжних територій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ