Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Люди КО в команді ЗЕ

Ми часто чуємо, що кандидат Зеленський – незалежний політик, що за ним не стоїть жоден олігарх, компанію він фінансує самостійно, а в помічниках у коміка звичайні студенти. Втім журналістські розслідування стверджують протилежне.

Отож, чи допомагають вести кампанію Зеленському люди Коломойського? (спойлер: так)

Андрій Богдан – довірений юрист Ігоря Коломойського, який працює в штабі Володимира Зеленського. Такий висновок врезультаті розслідування зробив журналіст Денис Бігус.

Богдан був позаштатним радником Коломойського, коли той очолював Січеславську ОГА, згодом захищав у суді його соратника Геннадія Корбана. Як стверджує команда Бігуса, Богдан "наглядає" за Зеленським та регулярно літав до Женеви найімовірніше на консультації з Ігорем Валерійовичем. Юриста помітили також в головному штабі Зеленського в день виборів 31 березня. Богдан від імені штабу артиста зустрічався з головою НАБУ Ситником. Відомство, як відомо, веде три великих справи, що мають безпосереднє відношення до Коломойського - по Нафтогазу, ПриватБанку і МАУ.

Охоронець Коломойського та Зеленського. Скріншот програми "Схеми"

Розслідування програми "Схеми" теж виявили факти зв'язку Коломойського та Зеленського. Окрім того, що комік користується транспортом групи "Приват", він ще й має того самого охоронця, що був в олігарха. Його помітили за спиною Коломойського, коли той очолював Січеславську область, а нещодавно під час зустрічей з журналістами поряд із Зеленським.

Спільні бізнес-партнери. Ще на початку року «Схеми» публікували інформацію про бізнес Зеленського в Росії. Йшлося тоді про кіпрську компанію Green Family LTD. У реєстрах журналісти виявили, що власником фірми, крім Зеленського та його колег по "Кварталу 95" був ще і Тімур Міндіч – бізнес-партнер Ігоря Коломойського, співвласник його медіабізнесу в тому числі каналу 1+1. Крім того, Зеленський приїжджав здавати аналізи на авто, яке належить Міндічу, а до того було у власності Коломойського.

Тімур Міндіч на дні народження Ігоря Коломойського в Женеві. Скріншот з програми "Схеми"

На особу Андрія Богдана звернув уваги не тільки Денис Бігус, а й "Схеми". Правда, "Схеми" зробили це раніше. Журналісти помітили його під час зустрічі Зеленського з АТОвцями перед виступом у Львові. Богдан під час спілкування лідера "Кварталу" з натовпом роздавав команди колегами Зеленського, які стояли за спиною.

Звісно, ЗЕ!Команда ці факти спростовує і пояснює доволі просто: охоронця їм просто порадили, бізнес вже закрили, а Богдан просто близький товариш Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ