Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МАГАТЕ високо оцінило прогрес України щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи

МАГАТЕ високо оцінило прогрес України щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та розвитку системи поводження з радіоактивними відходами. Про це повідомили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.
ДАЗВ

У рамках робочого візиту до України експерт департаменту технічного співробітництва у Європі МАГАТЕ Катерина Дюфре зустрілася з керівництвом Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) і підприємств, що входять до сфери його управління. Під час зустрічі українська сторона презентувала сучасний стан виконання поточного національного проекту МАГАТЕ УКР9038.

«Агентство високо цінує експертну допомогу МАГАТЕ і зацікавлене у продовженні співпраці. Усі сховища та пункти захоронення радіоактивних відходів, що сьогодні будуються у зоні відчуження, мають відповідати світовим стандартам безпеки. Співпраця з МАГАТЕ саме у контексті безпеки цих об’єктів – важлива частина нашої роботи», – підкреслює Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Пані Дюфре ознайомилась з поточним станом виконання проекту УКР9038 і відзначила значний прогрес України за основними напрямками подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Експерт також заслухала подальші плани агентства і підприємств щодо зняття ЧАЕС з експлуатації, поводження з радіоактивними відходами (РАВ) і відродження постраждалих територій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ