Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Має утворитися тісно зв'язана трійка: Президент-прем'єр-спікер – Ігор Юхновський

"Коли Президент вручав мені зірку Героя, то я закликав усіх, хто тоді був присутній у Будинку вчителя, - і Юлію Володимирівну, і Кінаха, і Омельченка, і Литвина, щоб вони об'єдналися, - сказав сайту RAZOM член Ради партії "Наша Україна", народний депутат Ігор Юхновський. - Процесові об'єднання заважають певні, абсолютно суб'єктивні, різкі, непотрібні висловлювання молодих керівників партійних угрупувань. Це "словесне нетримання" приводить до далекойдучих наслідків в питаннях подальшого порозуміння. Я вважаю, що це є недопустимо". Про це повідомила прес-служба НСНУ.
      "Єхануров - розумний чоловік, але я б не ставив умови, що лише він має бути прем'єром, - зазначив також Ігор Юхновський. - Я поставив би іншу умову - щоб ніхто з них наперед не претендував на посаду прем'єра, щоб політичні сили не висували умови, що прем'єр-міністром має бути Юлія Володимирівна, чи Єхануров, чи Пинзеник, чи ще хтось... Цього не потрібно робити.”
      "Я б хотів, щоб посаду прем'єра у згоді з політичними партіями визначав президент, –  заявив народний депутат. - Тобто він мусить мати на один голос більше, аніж усі політичні партії, разом узяті. Я також би хотів, щоб Президент утворив Раду старійшин, до якої увійшов би і я, бо я - незаангажована людина, але добре знаю усі їхні можливості, хто з них що знає і може. Бо мушу вам сказати - є кілька людей, абсолютно достойних стати прем'єром. Але якщо б запропоновані кандидати в прем'єри були люди, не зв'язані з керівництвом будь-якої партії - це був би розумний вихід з положення".
      "Я також вважаю, - додав народний депутат ІгорЮхновский, - що ці партії чи блоки щодо яких відомо наперед, що вони не пройдуть до парламенту, але які мають певний авторитет у народі, - вони повинні зійшти з виборчих перегонів, з тим, однак, щоб мати змогу взяти участь у розподілі міністерських портфелів у майбутньому уряді. Я не проти того, щоб і з "Регіонів" хтось був у майбутньому уряді. Це має бути розумно все зроблено. Тому що зрозуміло, що ні одна із політичних сил не отримає на виборах переваги.”
      "Що ж до коаліції в майбутьому парламенті - то вона повинна бути і не помаранчевою, і не біло-голубою, вона має бути пропрезидентською. Має утворитися тісно зв'язана трійка: Президент - спікер - прем'єр, яка буде продуктивно і успішно працювати. Безумовно, президенту потрібно у цьому напрямку працювати", – заявив Ігор Юхновський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ