Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маккейн: це один з найганебніших виступів американського президента в історії

Голова Комітету з питань Збройних Сил Сенату, сенатор Джон Маккейн, опублікував заяву, щодо зустрічі та прес-конференції Президента Трампа з Володимиром Путіним у Гельсінкі.

“Прес-конференція в Хельсінкі це один з найганебніших виступів американського президента в історії. Збиток заподіяний наївністю, егоїзмом, помилковим сприйняттям еквівалентності та симпатією до автократів, складно оцінити. Очевидно, що саміт у Гельсінкі був трагічною помилкою.

Президент Трамп довів, що він не тільки не може, а й не бажає протистояти Путіну. Здавалося ніби він і Путін читали текст з одного і того самого сценарію, президент зробив свідомий вибір: захистити тирана від справедливих запитань вільної преси, і дати Путіну платформу для брехні та пропаганди для світу.

Це спокусливо описувати прес-конференцію як жалюгідний маршрут, як ілюстрацію небезпек, недопідготовки та нестачі досвіду. Але це були не химерні твіти нового політика. Це був навмисний вибір президента, який рішуче налаштований реалізувати свої фантазії, щодо налагодження теплих стосунків з путінським режимом, не звертаючи уваги, на справжню природу свого правління: ігнорування сувернітету своїх сусідів, співучасть у різанині сирійського народу, порушення міжнародних договорів та напад на демократичні інститути у всьому світі.

Одразу ж після зарозумілої та непередбачуваної поведінки президента Трампа стосовно наших найближчих друзів та союзників із Брюселю та Британії, сьогоднішня прес-конференція ввійшла в історію як пробиття нового дна в історії президентства Америки. Факт того, що президент брав участь у зібранні у Гельсінкі разом із командою компетентних та патріотичних радників, робить його помилки та тотальну капітуляцію ще більш болючими та незрозумілими.

Жоден з попередників Трампа, ще ніколи так не принижувався перед тиранами. Президент Трамп не тільки зміг говорити правду про суперника, але й виступаючи за Америку, наш президент не зміг захистити все, що робить нас такими якими ми є, - республіки вільних людей, присвячені справі свободи в нашій країні та закордоном. Американці чекають та сподіваються, що президент Трамп прийме цей священний обов’язок. Залишається сподіватися, що вони роблять це не даремно” – говорить сенатор Маккейн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ