Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Макрон обговорив з Зеленським ситуацію на Донбасі

Під час телефонної розмови Еммануель Макрон розповів Володимиру Зеленському про свої переговори з Володимиром Путіним та наголосив на прагненні прогресу щодо вирішення конфлікту на Сході України.

Президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським розповів про свої переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це у четвер, 29 серпня, повідомив Єлисейський палац. Французький президент також нагадав про важливість прогресу з вирішення кризи на Сході України, передає DW.

"З прицілом на саміт глав держав і урядів Нормандського формату в вересні, він (Макрон - Ред.) нагадав про загальне прагнення до швидкого прогресу щодо політичних ініціатив і заходів у сфері безпеки, необхідних для вирішення конфлікту на Сході України", - йдеться у повідомленні глави французької держави.

Зокрема, Макрон розповів про "результати переговорів, проведених з президентом РФ в Форті Брегансон, а також - переговорів на саміті G7". Також президент Франції привітав Зеленського із затвердженням Верховною Радою Олексія Гончарука на посаді прем'єра України.

Востаннє переговори в "нормандському форматі" на рівні лідерів України, Німеччини, Франції та Росії відбулися в жовтні 2016 року в Берліні. У липні 2019 року у Парижі зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії провели зустріч з метою відновлення роботи "нормандського формату".

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Дональдом Туском.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ