Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Максим Козицький відзначив гідів-перекладачів та екскурсоводів Львівщини

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Сьогодні, 25 лютого, голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із керівниками курсів підготовки фахівців туристичного супроводу та гідів, а також гідами-перекладачами і екскурсоводами Львівщини. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

Сторони поспілкувались про формування позитивного туристичного іміджу області, презентацію туристичних та курортних можливостей Львівщини на міжнародному рівні.

ʺМи маємо неабиякий потенціал у сфері розвитку туризму. Львівщина може конкурувати зі знаними європейськими містами за туриста. Показувати наші визначні місця та привабливі точки треба грамотно та цікаво. А ви - саме ті люди, які знають як зацікавити мандрівників і що показати в регіоні. Коли люди подорожують, їх перш за все приваблюють традиції, архітектура та кухня. Окрім того, розвиток інфраструктури також сприяє розвитку галузі, тож мусимо шукати спільні шляхи сприяння розвитку теризму в областіʺ,-  зазначив очільник області.

Також обговорили проблемні питання, серед яких налагодження співпраці між туристичними операторами та музейними установами, клієнтоорієнтованість працівників музеїв тощо. Окреслили і вектори співпраці – спільна інформаційна кампанія, ознайомчі промоційні тури туристичними локаціями області для представників Львівських туристичних операторів, екскурсоводів, розширення географії подорожей туристів у Львівській області, промоція місцевої сувенірної продукції – локальних смаколиків, продукції від місцевих фермерів.

ʺОстанніми роками у Львові спостергіається значний успіх у розвитку галузі. Ми маємо чималий поступ, але й значні виклили. Перш за все ми повинні міркувати над тим, що запропонувати туристові такого, чого нема в інших.  У цьому контексті варто зьерігати автентику українських Карпат та сприяти розвитку дрібних зелених садибʺ, - зазначив екскурсовод Ігор Лильо.

В межах зустрічі Максим Козицький відзначив подяками гідів-перекладачів та екскурсоводів Львівщини.

Зазначимо, що зустріч відбулася в межах проведення ІІІ Форуму гідів у Львові. Захід організовує управління туризму та курортів облдержадміністрації спільно із Львівським туристичним офісом. Форум стартував сьогодні, а вже завтра відбудеться екскурсійна програма туристичними локаціями області за маршрутом: м. Львів – с. Підберізці – с. Унів – м. Глиняни – м. Винники – м. Львів. Екскурсоводи та гіди України відвідають сакральні пам`ятки: церкву свщм. Климентія Шептицького (м. Львів), церкву Архістратига Михаїла (с. Підберізці), Святоуспенську Унівську Лавру Студійського Уставу (с. Унів), церкву Святого Миколая та музеї: Музей ткацтва та килимарства (м. Глиняни), а також Історико-краєзнавчий музей м. Винники.

Довідково

Форум Гідів у Львові 2020 – це вже ІІІ Форум, який збирає одну з найбільш репрезентативних ланок галузі туризму – гідів та екскурсоводів. Форум має на меті об’єднати туристичне середовище України задля покращення якості надання послуг, знайомства з новими туристичними продуктами та промоції Львівської області.

Для Львівщини одним із пріоритетних завдань є розвиток туризму та формування позитивного іміджу області як туристичного напрямку в Україні та на міжнародному рівні. Також, у 2019 році затверджена Стратегія розвитку Львівської області на період до 2027 року, де серед п`яти стратегічних цілей є ʺТуристична привабливістьʺ.

Рішенням сесії Львівської обласної ради від 21.03.2017 № 394 затверджена Стратегія розвитку Львівської області на період до 2020 року, в якій одна із стратегічних цілей ʺТуристична привабливістьʺ. Також, рішенням сесії Львівської обласної ради від 05.12.2017 № 565 затверджена Стратегія розвитку гірських територій Львівської області на 2018 – 2022 роки серед заходів якої є ʺЕкономічний розвиток. Туризм і рекреаціяʺ. Також, у 2019 році затверджена Стратегія розвитку Львівської області на період до 2027 року, де серед п`яти стратегічних цілей є ʺТуристична привабливістьʺ.

На виконання завдань вищезазначених стратегій на території області реалізовується Програма розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області на 2018 – 2020 роки, затверджена рішенням Львівської обласної ради від 05.12.2017 № 558, яка є продовженням Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2014 – 2017 роки. Заходи Програми спрямовані на формування позитивного іміджу Львівщини як туристичного регіону, розвиток та вдосконалення туристично-рекреаційної інфраструктури, підвищення професійного рівня працівників туристично-рекреаційної сфери, створення безпечних умов для туристів, розвиток міжнародного співробітництва та обмін досвідом в сфері туризму та курортів тощо.

Обласна державна адміністрація активно співпрацює із суб’єктами туристичної діяльності регіону в напрямку представлення туристичних та курортних можливостей Львівщини як в Україні так і за кордоном. З цією метою в активній співпраці із представниками приватного сектору обласною державною адміністрацією в період 2015-2019 років представлено Львівщину на 70 виставкових заходах та організовано 52 промоційних тури для українських та закордонних представників ЗМІ та туроператорів.

Проводиться популяризація трендових тематичних туристичних напрямів:

- ʺГастромандри Львівщиноюʺ. На Львівщині діє більше тисячі фермерських господарств, які виготовляють різноманітну продукцію – від ягід та меду до равликів. Окрім цього, діють 22 фермерських господарства відкритих для туристів, які пропонують своїм відвідувачам екскурсії, дегустації та відпочинок на екологічно чистій території. Саме тому управління туризму та курортів облдержадміністрації започаткувало проєкт ʺГастромандри Львівщиноюʺ, що має на меті привернути увагу туриста до знайомства із місцевою кухнею і традиціями.

- ʺМандри Львівщиною: природні та еко-локаціїʺ. В останні роки у світі та в Україні все більшої актуальності набуває природознавчий туризм, який є важливим фактором підняття екологічної свідомості та культури серед українців та іноземців. Популярним стають такі напрями краєзнавчого туризму: туристично-наукові експедиції, спостереження за птахами (бьордвочінг), кінні походи, ʺфотополюванняʺ на рідкісні тварини та рослини, екскурсії у реабілітаційні центри для тварин. Відтак, управління туризму та курортів облдержадміністрації розробило путівник ʺМандри Львівщиною: природні та еко-локаціїʺ.

Проєкти, які стали переможцями за напрямом Туризму в рамках Секторальної підтримки, вартість проєктів:

- ʺВелокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщиніʺ (на базі Славської ОТГ), вартість проєкту 38,107 млн грн;

- ʺІсторико-культурний парк ʺДревній Звенигородʺ, вартість проєкту 11,999 млн грн

Активно ведеться робота із залучення коштів МТД:

- ʺСвіт Карпатських Розет – заходи із збереження унікальності культури Карпатʺ (1,111 млн грн);

- ʺРове Лове Розточчя разом попри кордониʺ (2,447 млн грн);

- Ковбойки – український дикий Західʺ (561,8 тис. євро).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 25 лютого у Львові проходив ІІІ Форум гідів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ