Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Павол Паніс анонсував відкриття Почесного консульства Словацької Республіки у Львові вже найближчим часом.

Сьогодні, 1 березня, із робочим візитом на Львівщині перебуває Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс. Це перший візит пана Генерального консула в нашу область, повідомляє пресслужба ЛОВА. 

В межах візиту Павол Паніс зустрівся з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким. Серед учасників зустрічі також Почесний консул Словацької Республіки у Львові Юрій Переста.

«Словаччина підтримувала, підтримує і буде підтримувати Україну. Одна річ – те, що поширюють деякі медіа, зовсім інша – те, що є по факту: це підтримка України в її прагненнях бути частиною Європейського Союзу, бути вільною та незалежною державою», - зазначив Павол Паніс.

Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді анонсував офіційне відкриття Почесного консульства Словацької Республіки у Львові. 

Попри те, що його запланували на 11 березня, працівники установи вже активно працюють, зокрема над розвитком медичної галузі. Йдеться про навчання українських дітей у Словацькій Республіці, підписання договорів між медичними навчальними закладами Львівщини та Словаччини, визнання дипломів, відкриття філій медичних навчальних закладів у Словаччині. 

Очільник Львівщини Максим Козицький подякував Словацькій Республіці за надану допомогу, серед якої є гуманітарна підтримка, прихисток українців, які змушені покидати свої домівки, логістика, та висловив сподівання на подальшу підтримку й розширення співпраці. Зокрема, окреслив проєкти, які є на часі та потребують інвестування. 

Проговорили сторони і питання відновлення України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ