Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький зустрівся з главою Представництва ЄС в Україні

Українська громада дуже організована і працює злагоджено та солідарно. На цьому під час зустрічі з начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким наголосив Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.
фото - пресслужба Львівської ОВА

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Він зазначив, що Львівщина зараз є одним з регіонів, куди найчастіше переїжджають українці з інших областей, які постраждали від бойових дій. Окрім того, тут є великий гуманітарний хаб, звідки допомога прямує в інші області.

Начальник Львівської ОВА наголосив, що зараз у Львівській області перебуває приблизноо 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, в офіційних пунктах прийому переселенців - понад 260 тисяч осіб. Звичайно є і ті, хто самостійно знайшов собі прихисток у приватному секторі.

Щодоби в інші регіони зі Львівщини відправляють близько 100 тонн гуманітарної допомоги. Окрім того, на Львівщину переїхали уже майже 20 релокованих підприємств і ще є більше ніж 200 заявок від підприємств, які хотіли б переїхати. У воєнний час розвиток підприємництва особливо важливий для економіки країни.

Також Матті Маасікас та Максим Козицький обговорили головні гуманітарні потреби області. Глава Представництва ЄС в Україні пообіцяв максимально сприяти у вирішенні гуманітарних питань.

Зазначимо, що 21 березня Європейський Союз надав Україні 300 мільйонів євро екстреної макрофінансової допомоги. Таким чином Україна отримала від ЄС вже 600 мільйонів євро в межах надзвичайної програми макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1,2 мільярди євро, про надання якої Європейська Комісія оголосила 24 січня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ