Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Марченко про розмову з представником МВФ: рухаємось далі, все нормально

Міністр фінансів Сергій Марченко проговорив з представником МВФ ті питання, які в них були до України, і наразі сторони рухаються далі.
МВФ

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

“Ми мали проговорити з представником місії МВФ наступний дзвінок прем’єр-міністра з керівником Європейського департаменту... Ми проговорили в тому числі ті питання, які зараз є у МВФ до України. І питання по бюджету були. Ну, нормальна дискусія, професійна. Рухаємось далі, все нормально. Наше ключове завдання — отримати перегляд програми, і тому ми хотіли би найближчим часом від представництва Місії отримати інформацію, коли саме, в який період часу ми зможемо провести онлайн-місію, онлайн перегляд програми”, — сказав Сергій Марченко.

Він зазначив, що це основне їхнє завдання на сьогоднішній момент.

“Параметри бюджету представники фонду отримали ще два тижні тому. Зараз вони їх активно відпрацьовують і наступний тиждень ми будемо працювати щодо того, яким чином будемо дискутувати, що ми закладали і чому саме так, дефіцит бюджету — всі ці параметри я думаю якраз і будемо дискутувати”, — додав Сергій Марченко.

За його словами, транш від МВФ потрібно чекати і вони не розглядають інших сценаріїв.

“Питання траншу стоїть і в цьому році, для фінансування бюджету ми маємо його отримати. Коли — це питання, знову ж таки, після перегляду програми, приїзду місії можна буде про це говорити більш детально. Зараз поки що про це немає потреби навіть говорити, тому що в першу чергу ми маємо провести перегляд програми. Ми всі структурні маяки, які ми передбачали, виконуємо, і тому я на сьогоднішній момент не бачу особливих ризиків з точки зору співробітництва з МВФ”, — сказав міністр.

Нагадаємо, у МВФ раніше заявляли, що підтримка України залежить від незалежності антикорупційних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ