Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Марчук назвав причини ескалації в Авдіївці

Екс-прем'єр-міністр України,представник України в переговорній групі з врегулювання конфлікту в Донбасі Євген Марчук назвав можливі причини загострення ситуації в Авдіївці Донецької області.
Фото - ДСНС.

Про це він повідомив в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Моя суб'єктивна думка - ескалація конфлікту з важкими втратами з обох сторін збіглася у часі з важливими закордонними візитами президента України Петра Порошенка - до Фінляндії, і, особливо, до Німеччини.З точки зору політико-стратегічної це була демонстрація впевненості з боку Путіна, і ще один поштовх для демонтажу проукраїнської коаліції у Європі, а, по суті, нормандської четвірки", - сказав Марчук. 
За його словами, це пов'язано ще і з тим, що "Росії відносно вдався сирійський гамбіт -вони повернули ситуацію на свою користь практично без США".

"Плюс ініційована Росією зустріч в Астані лідерів зацікавлених сторін з врегулювання кризи в Сирії. Результат не важливий. Важливий факт російської ініціативи. Офіційний візит Путіна до Японії прорвав ізоляцію Росії від країн Великої сімки (G7). Тобто, у Росії є невеликий зовнішньополітичний оптимізм, заснований на серії мікроперемог. Правда,ціна цих перемог - життя сотень російських військових, але ціна для Росії - не найголовніше", - наголосив Марчук.

Він сказав, що в РФ зараз є великі небезпідставні сподівання на поліпшення відносин зі США при новому президенті Дональді Трампі.

Марчук додав, що в день загострення, 29 січня, представник України в СЦКК вийшов на представника РФ, запропонував йому зустрітися обговорити ситуацію.

"Російський офіцер не виявив жодного інтересу і від зустрічі ухилився. З нашого боку була спроба вийти на спільні дії, щоб зупинити ескалацію. Оскільки цього не сталося і генерал російських збройних сил у складі СЦКК ухилився від співпраці, ми розшифровуємо це так, що РФ не тільки не була зацікавлена в придушенні ескалації, а й ініціювала цей конфлікт", - сказав представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ