Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Марії Матіос запропонували політичний притулок

До відомої української письменниці Марії Матіос звернулися з пропозицією підтримки сім іноземних держав.

Про це сама письменниця повідомила в інтерв'ю «Главкому».

«Навіщо створювати таку сюрреалістичну абсурдну ситуацію, яка після вчорашнього коментарю міліції обернулася тим, що до мене звернулися сім іноземних держав - США, Росія, Ізраїль, Польща, Франція і так далі, - включно з дипломатами, з пропозицією підтримки», - сказала Матіос.

Вона зазначила, що їй не потрібно ніякої підтримки. «У мене є читачі, я відчуваю себе в Україні комфортно, як письменник, і в мене тут немає жодних проблем з книжками - мені їх ніхто не повертає, не кидає в голову тощо. Я прекрасно себе почуваю в будь-якому регіоні України зі своїми книжками», - сказала Матіос.

Вона повідомила, що за тиждень до Нового року повернулася із Запоріжжя. Письменниця підозрює, що якби була там пізніше, то, може, її б до вибуху пам'ятника Сталіну прив'язали.

Нагадаємо, 12 січня Матіос звернулася з відкритим листом до Генерального прокурора Віктора Пшонки. У листі письменниця заявила про початок політичного переслідування після виходу її останніх книг.

Після того київська міліція заявила, що не чинить тиску на письменницю і не має на меті її затримувати. «Столична міліція діє у межах своїх повноважень, виконуючи доручення Генеральної прокуратури», - заявляють у міліції. Там нагадали, що наприкінці листопада 2010 року голова ради організацій ветеранів, депутат від Компартії Петро Цибенко звернувся до ГПУ з депутатським запитом з приводу «правової оцінки висловленням, які допускає автор у тексті своєї книги «Вирвані сторінки з автобіографії» у бік меморіальних пам'ятників радянським воїнам».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ