Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маск видалив Tesla та SpaceX з Facebook

Ілон Маск видалив сторінки Tesla та SpaceX з соцмережі Facebook, - ВВС Україна.

Рух #deletefacebook (видалити Facebook) почав набирати оберти після того, як компанію Cambridge Analytica звинуватили в отриманні персональної інформації близько 50 мільйонів користувачів.

Один з читачів Маска у Twitter кинув виклик щодо того, чи зможе він видалити сторінки власних компаній з Facebook. Власник Tesla та SpaceX зробив це протягом кількох хвилин.

При цьому він повідомив, що не знав про існування цих сторінок. "Насправді ніколи їх навіть не бачив", - написав він у своєму Twitter.

На сторінках його компаній до видалення було більше 2,5 мільйонів фоловерів.

У США та Європі розгорнувся скандал навколо використання британською компанією Cambridge Analytica персональних даних із соціальних мереж для впливу на вибори.

Фірму звинувачують в несанкціонованому використанні даних 50 млн користувачів соціальної мережі Facebook під час виборчої кампанії Дональда Трампа на президентських виборах 2016 року.

Британський телеканал Channel 4 провів розслідування, згідно з яким, соціальна мережа Facebook передавала інформацію щодо користувачів аналітичним компаніям Cambridge Analytica і Strategic Communication Laboratories, які на основі цих даних могли впливати на результати виборів у провідних країнах світу.

У свою чергу компанія Cambridge Analytica всі звинувачення заперечує.

Засновник Facebook Марк Цукерберг вже визнав помилки та пообіцяв впровадити зміни, які ускладнять можливість сторонніх програм збирати інформацію про користувачів.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ