Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маск заявив, що тепер займеться "Big Fucking Rocket"

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск після запуску надважкої ракети-носія Falcon Heavy займеться ракетою Big Falcon Rocket або ж як він обмовився "Big Fucking Rocket" для польотів на Марс, передає УНН з посиланням на Reuters.

Маск схильний зарезервувати місію Falcon Heavy для ще більш потужної системи запуску SpaceX, Big Falcon Rocket або BFR, розвиток якої, за його словами, йде швидше, ніж очікувалося.

Раніше SpaceX оголосила про плани в кінцевому підсумку використовувати Falcon Heavy для запуску двох платних космічних туристів в поїздці навколо Місяця.

Довідка УНН: Big Falcon Rocket - проект ракети-носія і космічного апарату нового покоління, що розробляється компанією SpaceX і анонсований Ілона Маском в вересні 2017 року. Проект передбачає створення багаторазової ракети-носія і космічного апарату (який повинен замінити на початок 2020-х років існуючі ракети SpaceX), а також наземну інфраструктуру для запуску і повторного використання і паливні депо для заправки ракет на низькій навколоземній орбіті.

BFR набагато більше за розміром, ніж існуючі ракети SpaceX, і дозволять вивести на орбіту 150 тонн вантажу.

За словами Маска, ракети BFR замінять існуючі ракети SpaceX, Falcon 9 і Falcon Heavy, і космічні кораблі Dragon, а також будуть використані для польотів до Місяця та Марса.

Очікується, що будівництво першої ракети почнеться в 2018 році. Метою компанії SpaceX є запуск BFR з вантажем на Марс у 2022 році, за яким послідує пілотований політ BFR в 2024 году.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого SpaceX провела перший запуск ракети-носія Falcon Heavy з мису Канаверал у Флориді, два з трьох прискорювачів першого ступеня успішно одночасно приземлилися на посадочні майданчики.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ