Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матерів загиблих дітей судитимуть за майки з написом "Путін - кат Беслана"

На учасниць акції протесту в Беслані, затриманих поліцією, складають адміністративні протоколи за статтею про порушення порядку проведення мітингу. Як повідомляє «Новая газета», жінок зобов'язали до кінця дня 1 вересня з'явитися в суд.

Під час жалобних заходів п'ять жінок зняли куртки, під якими у них були одягнуті футболки з написом «Путін - кат Беслана».

В акції брали участь Елла Кесаєва, Емма Бетрозова, Жанна Цирихова, Світлана Маргієва і Емілія Бзарова. У чотирьох з п'яти жінок при захопленні заручників у школі загинули діти.

Крім учасниць акції, були затримані кореспондент «Новой газети» Олена Костюченко і кореспондент інтернет-видання «Такі справи» Діана Хачатрян. Костюченко та Хачатрян згодом відпустили з поліції.

За словами кореспондента «Новой газети», один з поліцейських «вибачився, але в приватному порядку».

Теракт в Беслані був вчинений 1 вересня 2004 року. В школі були захоплені в заручники 1128 чоловік. В результаті теракту загинули 334 людини, у тому числі 186 дітей. Для звільнення заручників був зроблений штурм школи. Російська влада стверджує, що штурм почали після того, як терористи почали вбивати заручників. У ході розслідування теракту висувалася версія про застосування важкого озброєння під час штурму, що спричинило велику кількість жертв. Офіційно ця версія не була підтверджена.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ