Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Матіос допускає обмін російських військових на Савченко або Сенцова

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос допускає обмін затриманих в Україні військових ГРУ Збройних сил Росії Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова на Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка або інших незаконно утримуваних у Росії українців. Про це він розповів в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня».

«Тільки після винесення вироку. До вироку це неможливо», – заявив Матіос.

За його словами, Росія як учасниця міжнародного права повинна забезпечити відбування покарання своїми громадянами, які вчинили злочини на території іншої держави.

Раніше в Мін'юсті Російської Федерації заявили, що готові розглянути передачу Савченко Києву після її засудження за умови визнання Україною рішення російського суду.

Савченко вже більше року перебуває в СІЗО в Росії. Її, зокрема, звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Українка та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, потім примусово переправили її до Росії.

Сенцов і Кольченко засуджені в Росії у справі «про підготовку терактів у Криму» до 20 і 10 років відповідно. Правозахисні організації оголосили їх політв'язнями.

Крим. Реалії

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ