Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матіос порекомендував Сенюка на посаду керівника Державного бюро військової юстиції

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
Екс-керівника військової прокуратури Західного регіону України Олега Сенюка перевели до Києва, відтепер він буде заступником головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. Про це вчора, 8 серпня, під час представлення нового військового прокурора Західного регіону України Віталія Вдовитченка повідомив Анатолій Матіос, передає Гал-інфо.

Проте, за словами Анатолія Матіоса, «у Київ його переведено на досить незначний час». Адже Матіос порекомендував Сенюка на посаду керівника Державного бюро військової юстиції.

"Він жодного дня не працював у апараті Генеральної прокуратури. Кадри цього органу повинні куватись вже тепер. В Київ його переведено на досить незначний час, – до моменту створення і голосування у Верховній Раді Закону "Про Державне бюро військової юстиції". Патріотизм львівської землі та Західного регіону ніхто не ставить під сумнів. Саме тому представник Західного регіону отримає повний карт-бланш для переконання народних депутатів. Важку вагу лобіювання, переконання, комунікації з ними з метою голосування за цей закон і формування якнайшвидше Державного бюро військової юстиції уже сьогодні за підписом Генерального прокурора покладено на Олега Сенюка", - зазначив Анатолій Матіос.

Надурити його буде важко, - Матіос представив нового військового прокурора

Головний військовий прокурор також пояснив, чому в Україні потрібно створити таке Державне бюро:

"Є реалії життя, які говорять нам про те, що стабільності можна досягнути тільки в мирній правовій державі.  Через виборчі перегони на посаду Президента на Україну чекають  великі потрясіння. Тож зараз особливо гостро постало питання у форматуванні структур та приведення розмов у дію.

Вибухи гранат у селах поруч цивільним населенням, незаконний обіг зброї, не належна реалізація прав військовослужбовців від свавілля бюрократії, зокрема чиновників різного рівня, складне економічний положення таких осіб у питаннях подальшого працевлаштування, необхідність соціально-психологічної реабілітації громадян, які пройшли бойові дії. Це все зумовлює потребу у створені Держаного бюро військової юстиції", - пояснив Анатолій Матіос.

Нагадаємо, що вчора, 8 серпня, Анатолій Матіос також оголосив ряд інших кадрових змін. Зокрема, заступником нового військової прокуратури Західного регіону Віталія Вдовитченка призначили Сергія Кацюбу. А прокурором Львівського гарнізону став Віталій Горпинич. До того ж, Євген Білоусов, який був першим заступником прокурора західного регіону, тепер призначений на посаду першого заступника військового прокурора ООС. 

У Львові представили нового військового прокурора Західного регіону. А де старий?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ