Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мацєревич: Присутність НАТО в Польщі символом безпеки

Голова оборонного відомства Польщі зустрівся з представниками дипломатичного корпусу та закордонними генералами з нагоди 18-ї річниці вступу Польщі в НАТО, - Польське радіо.

Міністр Мацєревич нагадав, що початки присутності Польщі в Північноатлантичному альянсі були складними, а перебування військ НАТО в Польщі та інших країнах Центрально-Східної Європи – символічне.

«Для Польщі пристуність НАТО на території східного флангу, країн Центрально-Східної Європи і нашої батьківщини є символом нашої безпеки такою ж мірою, як і зміцнена, збільшена і модернізована армія Польщі» - наголосив Мацєревич. Він додав, що НАТО єдине в переконанні, що безпека, свобода і незалежність - безцінні.

Міністр оборони підкреслив, що Польща є найбільшим бенефіціаром узгоджень минулорічного саміту НАТО у Варшаві. Мацєревич зазначив однак, що наша країна не лише «бере для себе», але також активно влючається у союзницькі місії на Сході, які мають протистояти терористичним загрозам.

Голова Міноборони повідомив теж, що ще цього року буде підписано контракт, який остаточно фіналізує програму «Вісла» на поставки системи ПРО.

Під час зустрічі, що приурочена була членству Польщі в НАТО, відчитали листа від президента Анджея Дуди. Головнокомандувач Збройними силами написавзокрема, що вступ Польщі у структури Північноатлантичного альянсу був дуже добрим рішенням.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ