Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Майдан 22 січня або розганятимуть, або ігноруватимуть, - політолог

Зважаючи на те, як влада поводиться з опозицією, на новий Майдан чекатиме два варіанти розвитку подій – людей або розганятимуть, або ігноруватимуть. Таку думку сьогодні, 10 січня, в коментарі Гал-інфо висловив політолог, президент Суспільно-гуманітарним консорціумом "Генеза" Любомир Скочиляс.

Політолог перспективу проведення ще одного Майдану сприймає досить песимістично. Зважаючи на те, що влада дотримується таких радикальних методів у спілкуванні з опозицією, він не виключає можливості двох варіантів розвитку подій. Перший – радикальний, тобто, білоруський варіант, коли людей просто будуть розганяти з вулиць. Другий варіант, за версією політолога, - звичайне ігнорування владою акцій протесту.

«Проблема орієнтації Майдану на новий Податковий кодекс мобілізує значну частину людей, які безпосередньо постраждали від закладених у ньому норм. Однак поруч із цим в суспільстві визріла ціла низка політичних та культурних проблем, які можуть розширити коло учасників протесту», - наголосив Любомир Скочиляс.

Він також переконаний, що політичні переслідування опозиції можуть зумовити активну участь в акціях протесту ВО «Батьківщини»: «Окрім того, церковні проблеми та проблеми пов’язані з української мови стануть чинниками, які можу бути використані тією ж «Свободою».

«На сьогодні можна говорити про те, що потенційно невдоволення в політичному та суспільному середовищі є достатнім для того, щоб спричинити масові акції. Реально ж, така різна направленість учасників та організаторів акцій протесту може призвести до того, що ми отримаємо кілька майданів та змагання за першість їх лідерів в публічному просторі», – вважає Любомир Скочиляс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ