Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майдан АТО під Ратушею чекає на рішення сесії Львівської міськради

Учасники акції протесту під Львівською міською радою очікують на те, що влада Львова до четверга, 29 вересня, напрацює вирішення земельного питання для учасників АТО. Про це сьогодні, 26 вересня, під час брифінгу повідомила представниця пікетувальників, голова "Львівської обласної спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих" Богдана Сірків.

«Наша громадська організація представляє інтереси всіх черговиків Львова, які стали на квартирну чергу взамін земельних ділянок. В країні третій рік війни, і ми міркували з хлопцями, чому у Львові бійці АТО не можуть нічого отримати. Коли в інших містах їхні побратими отримують всі пільги, то у нас у Львові неможливо щось отримати. У цьому напрямку працюють усі міста і Рівне, і Київ. У нас в країні лише три міста не дають земельних ділянок - Донецьк, Луганськ і Львів. Два окуповані, але не розуміємо, чому Львів нічого не робить. Нам створюють робочу групу на якій розказують будь що, але нічого не роблять. Є села навколо Львова, які готові надавати землю нашим хлопцям, але треба, щоб представники міської ради працювали з сільськими головами», - сказала вона.

За її словами, з чиновниками Львівської міської ради неодноразово пробували домовлятись, але безрезультатно.

«Ми просили зробити щось до сесії. За 12 день у нас було дві зустрічі і жодних домовленостей. Ми вимагаємо, щоб Львівська міська рада. Заставити її працювати. Щоб створити з чиновників комісію, поїхати у села і запропонувати їм допомогу в замін на ділянки для бійців АТО. Брати витрати громад на себе, щоб громада навзаєм давала ділянки. Надіюся, що до сесії буде хоча би щось. Ми маємо у Львові свою землю на вул. Під Голоском - 2 га. Нехай Львівська міська рада запропонує щось, а ми з хлопцями будемо думати», - сказала Богдана Сірків.

Начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич своєю чергою зазначила, що місто будує будинок, квартири в якому в першу чергу отримають найбільш незахищені категорії – сім’ї загиблих учасників АТО, військовослужбовці, які зазнали травм і не можуть працювати, а також військові-сироти. Також для учасників АТО в області виділили близько 600 земельних ділянок.

«Земельних ділянок, щоб забезпечити кожного учасника АТО, війни під індивідуальне будівництво у Львові станом на сьогодні знайти не можливо. Прийняте рішення таке. В першу чергу, місто взяло на себе обов’язок потурбуватись про найбільш незахищені категорії населення. Для них будується будинок за кошти міського бюджету, є зарезервовані дві земельні ділянки площею більше 2 га.

Справа ускладнюється тим, що у нас різко змінилось містобудівне законодавство. Зараз надання будь-яких земельних ділянок для будь-яких потреб можливе лише за умови наявності розробленої містобудівної документації – це зонінги та детальні плани територій. На жаль, невеличкі містечка та села дуже часто просто не мають фізично грошей, щоб заплатити за ці роботи. Ми виділили кошти, щоб розроблялась така документація і закріплялись земельні ділянки.

Близько 600 людей вже отримали земельні ділянки за межами міста Львова. Я так розумію, що під садівництво в основному виділяються земельні ділянки. Щодо заміни черги на земельні ділянки, це насправді дуже делікатне питання, бо ми прийняли рішення записувати в чергу всіх учасників АТО, які до нас звертаються. Станом на сьогодні черга є сформована так, що ті, хто звертались, у порядку дати, коли вони звертались, вони є у черзі. За умови, що з’явиться можливість врегулювати це питання тим чи іншим способом, ми будемо переглядати кожну справу, підходити до кожного випадку індивідуально. У нас доволі активно працює міжфракційна група.

Зараз наше ЛКП «Рембуд» зосереджене на завершенні будівництва першого будинку», - сказала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ