Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 100 млн гривень - на проведення розрахунків з пільг та житлових субсидій

Місцевим бюджетам Львівщини 25 липня перерахована субвенція з державного бюджету на проведення розрахунків з пільг та житлових субсидій наданих населенню в частині оплати за спожиті енергоносіїв та житловокомунальні послуги у сумі 99,3 млн грн.

У тому числі для проведення розрахунків із підприємствами газопостачання – 84 млн грн, теплової енергії – 1,6 млн грн, електроенергії – 4,7 млн грн, водопостачання і водовідведення - 2,1 млн грн та з підприємствами, які надають послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій вивезення побутового сміття і рідких нечистот (ЖЕК, ОСББ, ЖБК) – 6,9 млн гривень.

Проте, не дивлячись на проведені розрахунки, в області на сьогодні залишається непогашеною заборгованість з цих виплат у сумі 285 млн грн. З метою забезпечення своєчасних розрахунків з пільг і субсидій, департаментом фінансів 18.07.2018 направлено звернення до в.о. Міністра фінансів України з проханням перерахувати найближчим часом належну області субвенцію.

Варто зазначити, що відповідно до вимог діючого законодавства субсидії громадянам в оплаті за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги надаються за встановленими соціальними нормативами з послідуючим їх перерахунком до фактично спожитих обсягів.

Так, станом на 25.07.2018 такий перерахунок здійснили 677 житлово-комунальних підприємств з 686 та визначено обсяг невикористаних субсидій у сумі 461,5 млн гривень.

На цю суму зменшено заборгованість бюджету перед енергопостачальними організаціями, а одержувачам субсидій, які забезпечили економію в еквіваленті 150 кіловат електроенергії або 100 кубів газу, протягом двох місяців від початку нового опалювального сезону буде спрямовано 76 млн грн, як це було в 2017 році

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ