Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Майже 5 тис. кримчан незаконно служать у російській армії - ООН

На незаконну службу в російську армію протягом 2017 року призвали 4,8 тис. жителів окупованого Криму. Двох оштрафували за відмову. Про це йдеться у 21-й доповіді Управління Верховного комісара з прав людини Організації Об'єднаних Націй про ситуацію з правами людини в Україні, що охоплює період із 16 листопада 2017-го по 15 лютого поточного року, передають "Українські новини".

"Російська Федерація продовжує примушувати кримських жителів вступати на службу до своїх збройних сил, зокрема в двох призовних кампаніях 2017 року на військову службу призвали щонайменше 4 800 осіб, що є порушенням міжнародного права", - повідомляється.

Крім того, кримські суди почали проводити слухання справ з обвинувачення в ухилянні від призову.

"Ухвалили щонайменше 2 обвинувальні вироки, за якими 2 кримських жителів засудили до сплати штрафу в розмірі 25 тисяч рублів (12,5 тисяч гривень. - Gazeta.ua) кожен", - йдеться у доповіді.

Додамо, що у ПАРЄ ухвалили резолюцію щодо гуманітарних наслідків війни в Україні. Резолюція містить заклик до держав-членів Ради Європи докласти всіх зусиль для припинення конфлікту на Донбасі, до Росії - припинити агресію проти України, фінансування незаконних військових формувань ДНР та ЛНР, забезпечити дотримання прав людини в анексованому Криму, припинити заселення Криму росіянами та виселення з півострова представників інших національностей.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ