Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 5 тисяч постанов винесли патрульні Львівщини за відсутність ременів безпеки

Як повідомили в пресслужбі Патрульної поліції Львівщини, від початку року львівські патрульні винесли майже 5 тисяч постанов за порушення правил користування ременями безпеки.

Фото: Depositphotos

Нагадуємо, що відповідно до п. 2.3 (в) ПДР для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки. Дозволяється не пристібатися в населених пунктах водіям і пасажирам з інвалідністю, фізіологічні особливості яких унеможливлюють користування ременями безпеки, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Відповідно до ч. 5 ст. 121 КУпАП за керування транспортним засобом без пристебнутого паска безпеки на порушника чекає відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 510 грн.

Пам'ятайте перше правило поїздки — пристебнути себе й усіх, хто у вашому авто. Ви можете бути надзвичайно вправним водієм, але на дорозі ви не самі, тож насамперед подбайте про безпеку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ