Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

McLaren планує повернутися до перемог у 2021 році

Керівник команди McLaren Андреас Зайдль вважає, що стайня може боротися з лідерами вже у сезоні Ф1 2021 року.
McLaren F1

Минулий сезон 2019 року став для McLaren найуспішнішим із 2012 року, й керівництво ставить нові цілі – не просто випередити середняків, а дотягнутися до команд із топ-3.

Як повідомило видання F1-Ukraine, McLaren вже підписав контракт на двигуни Mercedes, які буде отримувати у сезоні 2021 року. Крім того, у тому ж сезоні мають почати діяти бюджетні обмеження. Все це дає шанс команді з Вокінгу наздогнати лідерів. Проте й сезон-2020 теж потрібно провести на рівні.

«У короткостроковій перспективі моя мета полягає в тому, що з машиною майбутнього року ми могли зробити наступний крок, але в той же час нам потрібно бути реалістами, – сказав Зайдль. – Для мене гарним кроком буде те, що якщо з точки зору проходження кола ми стрибнемо й опинимося десь між нинішнім нашим становищем і тим, де знаходяться кращі команди. Це було б великим досягненням, але це важка робота, бо три найкращі команди продовжать працювати над своїми машинами.

Три найкращі команди цієї ери Формули 1 знаходяться на своїх позиціях не просто так. У них більше бюджет, вони просто справляються з роботою краще. Це й означає те, що вони автоматично отримають перевагу в 2021-м.

Стелю бюджетів введуть тільки з 2021-го, тому варто дивитися на речі реалістично – вони все одно будуть попереду. І все ж, як ми бачили в минулому, це не “Місія нездійсненна”.

Коли Mercedes і Red Bull тільки починали, було те ж саме. Головне – мати чітке бачення, чіткий план того, як ми будемо діяти».

У 2019 команда McLaren зайняла четверте місце у Кубку Конструкторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ