Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Медсестри лікарні на Львівщині оголосили голодування

Фото dailylviv.com
Фото dailylviv.com
Фото Соціальний рух
Фото Соціальний рух
Фото Соціальний рух
Фото Соціальний рух
Фото Соціальний рух
Фото Соціальний рух
1/4
Медсестри на Львівщині оголосили акцію протесту у вигляді голодування. КНП ЛОР "Лікарня відновного лікування №3" у м. Соснівка вже майже рік перебуває у стані вимушеного простою.

За інформацією Соціального руху, роботодавець у відповідності до законодавства виплачує лише 2/3 тарифної ставки (окладу), тобто "на руки" окремі співробітниці отримують зарплату в розмірі 2600 грн. Тривале перебування у такому стані викликало обурення колективу, адже за ці гроші неможливо утримувати себе і родину.

В акції на робочих місцях беруть участь медсестри, санітарки і фізичні терапевти. Серед голодуючих є одинокі матері й навіть вагітна жінка.

До такої відчайдушної акції протесту призвела неможливість протягом тривалого часу за допомогою переговорів вирішити ситуацію (зокрема, жінки звертались до чиновників у Львові). За весь цей час керівництво не вжило заходів, щоб забезпечити трудовий колектив іншою роботою й виплачувати їм гідний заробіток.

"Ми добиваємося виходу з вимушеного простою і наказу про поновлення роботи. Адміністрація працює, а медперсонал майже 10 місяців не працює. Окрім того, нас турбує загроза реорганізації закладу", – повідомила "Соціальному руху" медсестра Ольга Сенюта.

На цей час медпрацівниці чекають реакції органів управління у сфері охорони здоров'я та сподіваються на інформаційну підтримку ЗМІ.

Відповідно до ст. 34 Кодексу законів про працю України, у разі простою працівники можуть бути переведені за їх згодою з урахуванням спеціальності і кваліфікації на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації на весь час простою або на інше підприємство, в установу, організацію, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця.

Згідно з пунктом 2.1.1 Галузевої угоди в сфері охорони здоров’я, сторони домовилися спрямовувати свою діяльність на створення умов для забезпечення стабільної та ефективної роботи закладів охорони здоров’я. Пункт 2.2.3 Галузевої угоди зобов’язує сторону власників вживати заходів щодо недопущення незаконного скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров’я, їх незаконної приватизації та реорганізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ