Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Медведчуку почали обирати запобіжний захід

Печерський райсуд міста Києва почав обирати запобіжний захід народному депутату від партії "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.
Віктор Медвечук

Про це пише Укрінформ.

У залі суду присутній сам Медведчук, його адвокати і прокурори.

На початку судового засідання захисники політика оголосили клопотання про відвід прокурора і слідчого судді Сергія Вовка.

Раніше Офіс Генпрокурора продовжив до шести місяців (до 11 листопада) термін досудового слідства у справі депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру народним депутатам Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ