Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медичні заклади у Львові утворять три потужні об’єднання

Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні колективи усіх міських лікарень підтримали концепцію реформування медичної галузі міста. Про це повідомили 20 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Тож сьогодні на сесії міської ради депутати вирішать, чи давати шанс на зміни в охороні здоров'я. Адже Львів має стати медичним хабом №1 в Україні, і місто має для цього все необхідне, а головне – хороших професіоналів. Тому потрібно об'єднатися і докласти спільних зусиль.

Завтра на сесії представлять нову медичну стратегію Львова

Зокрема, медичні заклади Львова утворять три потужні об’єднання.

"Сьогодні заклад фінансується не просто як заклад, а за кількість пролікованих пацієнтів. І це сьогодні створило ринок медичних послуг між медичними закладами. Наше завдання – покращити якість послуги, зберегти працівників, тому ми реформуємо управління, яке буде не ремонтами займатись, а контролюватиме якість послуг. З іншого боку, ми утворюємо три територіальних медичних об’єднань за одним профілем. Тому що разом вони зможуть претендувати на нові пакети, можуть претендувати на нові дослідження, а це так само нові кошти та підвищення якості.

В перше ТМО увійдуть три медичні заклади. Це лікарня швидкої медичної допомоги, 8-ма міська лікарня і міська дитяча клінічна лікарня на Орлика", - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

"У багатопрофільному закладі має бути замкнений цикл. Від дитячої травми, чи станів невідкладної медичної допомоги, і до дорослих", - додав Василь Трунквальтер, керівник 8-ї міської клінічної лікарні.

Друге об’єднання – це планове лікування, реабілітація, та паліативна допомога.

"Якщо взяти цю лікарню, вона не має паліативу, ми не маємо такої повноцінної ендокринології, ревматології, як має 4-та лікарня. Тут є хірургія, але немає судинної хірургії. Якщо ми будемо разом – це буде одна юридична адреса, і за посадовою інструкцією будь-який лікар може виконувати свою роботу там, де він її буде виконувати", - зазначив Андрій Миськів, керівник 5-ї міської клінічної лікарні.

Лікарні утворять багатопрофільний медичний простір. Також об’єднаються 2 пологові будинки.

"Це не є об’єднання заради просто об’єднання. Це навпаки – сконцентрувати всю акушерсько-гінекологічну допомогу міста Львова під одним підпорядкуванням для того, щоб була мобільність надання послуг, багатопрофільність – від профілактичної роботи  жіночих консультацій до лікувальної хірургічної  роботи гінекологічних і акушерських відділень", - зауважила Людмила Шекета, керівниця пологового будинку № 1.

Під час об’єднань жодна з лікарень Львова не "поглине" інші

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ