Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медиків Львівщини навчили працювати в системі e-Health

Сьогодні, 9 дистопада, головних лікарів та адміністраторів медичних закладів первинної ланки навчали впровадженню електронної системи e-Health, - прес-служба Львівської ОДА.

Захід організований проектним офісом e-Health при МОЗ за сприяння департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Своїм освітнім туром проектний офіс планує охопити всі регіони України. Львівщина стала сьомим пунктом цього туру, який відбувається за підтримки проекту EDGE, що фінансується Урядом Канади та проекту U-LEAD.

Електронна система охорони здоров’я стане обов’язковою з серпня 2018 року, але готуватися до її впровадження заклади області почали ще минулого літа. Вже сьогодні до e-Health приєдналися 13 медичних установ Львівської області.

«Зараз підключаємо до мережі Інтернет всі сільські лікарські амбулаторії. Сьогодні завдяки обласному бюджету та субпроекту Світового Банку вже поставлено 202 комп’ютери, а до кінця року будуть підключені ще 70 амбулаторій та всі жіночі консультації, які знаходяться в області. Лише чітко сформована система, яка насамперед орієнтована на пацієнта, дасть змогу отримати якісну, швидку і своєчасну медичну допомогу», - наголосила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Впровадження e-Health, насамперед, спрямоване на підвищення якості медичних послуг. Система стане основою для нової системи виплат «гроші ходять за пацієнтом»: держава платитиме певну суму за кожного пацієнта, що уклав з лікарем спеціальну угоду – декларацію. А пацієнти обиратимуть самі, послугами якого лікаря первинної медичної допомоги користуватися. Отже, e-Health дозволить ефективно витрачати державні кошти та розвивати систему охорони здоров’я.

Навчальний семінар включав загальний огляд електронної системи, юридичний блок, фінансову модель та технічні аспекти e-Health. Лікарів навчали покроковому підключенню до системи e-Health: вибір МІС (медична інформаційна система), реєстрація лікаря та реєстрація Декларації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ